Stambeni prostori

Stan K

U novoizgrađenom stanu, klijenti su željeli idejno rješenje kuhinje i kupaonice te prijedlog postavke namještaja dnevnog boravka na osnovu već pripremljenih instalacija. Prvo idejno rješenje kuhinje bio je otvoreni prostor s malim brojem elemenata, ali je nakon zamolbe vlasnice ponuđeno rješenje s više elemenata za odlaganje. Završno rješenje uključilo je više elemenata koje smo dobili horizontalnom postavkom iznad već planiranih i ugradbenom napom.

Kako ne bi previše popunili prostor koji je uzak i dugačak, predloženo je idejno rješenje kuhinje s bijelim frontama elemenata te svijetlo kaljeno staklo umjesto zidnih pločica. Frontalni zid s prozorom zamišljen je u sivoj boji kako bi se vizualno ublažila dubina prostora.

Obzirom da su vlasnici željeli uklopiti vinski hladnjak, a posjeduju i veliki samostojeći hladnjak te koriste mikrovalnu pećnicu, ponuđeno je zgodno rješenje u obliku velikog elementa koji služi kao blok za električne uređaje.

Umjesto krilnih vrata, prijedlog je bio da se za ostavu naprave klizna vrata kako bi se što bolje iskoristio prostor. Na radost vlasnikove kćerkice, krilo vrata je moguće obojati poput školske ploče koja bi joj služila za stvaranje malih umjetničkih djela.

Pult je zamišljen kao mjesto za brzi obrok, ali i prostor za odlaganje vinskih butelja u zanimljivoj polici šesterokutnog saćastog oblika.