Poslovni prostori

Caffe Rustik

Ugostiteljski prostor veličine 72m2 i prije je bio iste namjene, no godinama nije bio korišten i dodatnom devastacijom u Domovinskom ratu zatečen je u lošem stanju.

Podovi i zidovi su zidani od zemljane cigle što se kasnijim adaptacijama popravljalo punom opekom i mortom. Stolarija je dotrajala i kompletno se morala izmijeniti prema pozicijama.

U sanitarnom čvoru postojala su dva toaleta i umivaonik u zajedničkom pretprostoru, no po zakonu je morao sadržavati tri toaleta, ženski, muški i toalet za osoblje. Kako je prostor bio jako uzak i neadekvatan, a investitor nije želio rušiti dvorišni zid kako bi se proširio, na najbolji mogući način smo morali iskoristiti postojeću kvadraturu.
Ugostiteljski objekt smo podijelili na dva dijela, prednji gdje su postavljene keramičke pločice i stražnji gdje je izabran hrastov seljački pod.

Prema želji investitora, ugostiteljski prostor je trebao imati kamin stoga je po nacrtu izgrađen od rustikalne opeke. Istom opekom su obloženi pult i stup koji smo jedini zadržali u prostoru. U interijeru se željelo dati poseban naglasak na rustikalni izgled pa prostorom prevladavaju zemljani tonovi i namještaj od punog drveta.

Ugostiteljski pult je rađen po mjeri i sadrži hlađene dijelove sa svim potrebnim aparatima, konzumnu plohu te neutralne retro-pultove. Konzumna ploha je izrađena u punom drvetu a stara greda je postavljena kao oslonac za noge.

Sva rasvjetna tijela su izabrana u istom stilu dok je glavna rasvjeta riješena u spuštenom stropu.